EL BARRANC DE CARRAIXET PLE D'AUS I AIGUA

Dilluns 14 de novembre

Blavet (Alcedo atthis)

Vaig observar un total de 41 espècies al llit i desembocadura del barranc del Carraixet! Pot ser, ara és l'aiguamoll que millor aguanta la sequera a la costa valenciana gràcies als seus ullals!

Collverd (Anas platyrhynchos) mascle

Al pont de la carretera de Port Saplaya per destacar algunes imatges contar-vos que un Collverd (Anas platyrhynchos) mascle menjava rebuscant al fons mentre mostrava les plomes arrissades dalt de la cua, a les supracobertores cuadals, acabada la muda del seu plomatge es preparen per al període de cel que començarà d'ací a poc temps.

Ànec mut (Cairina moschata)

Continuen les habituals aus domèstiques assilvestrades, dos Ànecs mut (Cairina moschata) i una Oca vulgar (Anser anser), envoltats de Gall de canyar (Porphyrio porphyrio) i Polla d'aigua (Gallinula chloropus) vaig contar un mínim de 143 exemplars en els 108.000 m² recorreguts, això dóna una bona densitat mínima de 12,3 polles per hectàrea a Alboraia.

Oca vulgar (Anser anser)

Baixant camí a la mar 2 Blavets (Alcedo atthis) aprofitaven les aigües netes i clares del barranc que els permeten vorer els xicotets peixets i els pescaven llençant-se des d'una canya i els agarraven amb un ràpid capbussó.

Llaurador "massa"  tradicional!

Blavet (Alcedo atthis)

Front l'ermita dels Peixets dues fotges (Fulica atra) començaven a arreglar el niu, es nota molt que el seu nombre ha augmentat al ser aquest un dels pocs aiguamolls que manté aigua a la província de València, calcule que hi ha unes 123, una densitat d'11,3 fotges per Ha.

Gall de canyar (Porphyrio porphyrio)

Fotja (Fulica atra)

A l'esquena de l'ermita on hauria de haver anat l'escenari del Marenostrum, com aplanaren el terreny i creix una bona herba es podien vorer més de 20 Tieta (Anthus pratensis) mentre els Estornell (Sturnus vulgaris) menjaven els dolços dàtils caiguts a terra.

Cadernera (Carduelis carduelis)

Fotges (Fulica atra) 

Prop de 75 Gavina vulgar (Larus ridibundus) utilitzen el Carraixet per descansar i rentar el seu plomatge amb l’aigua dolça, quant tinguen fam aniran a la mar per buscar el seu àpat. 

Cabuçonet (Tachybaptus ruficollis)

Gavina vulgar (Larus ridibundus)

Alguns ocells hivernants vinguts del nord ja es podien vorer prou Mosquiter comú (Phylloscopus collybita), el tímid Pit-blau (Luscinia svecica) i un parell de grupets de Teuladí de canyar (Emberiza schoeniclus).

Estornell (Sturnus vulgaris)

Gall de canyar (Porphyrio porphyrio) i Collverd (Anas platyrhynchos) mascle.

Altres aus es poden trobar aquí tot l’any com un preciós Oroval (Ardeola ralloides) que jugava a amagar-se gràcies a la seua immobilitat i als seus colors mimètics per sorprendre algun peixet.

Oroval (Ardeola ralloides) 
Gran lluna plena!
Crònica i fotos de Rafa Muñoz 2016.

10 anys del Bloc Quadern de Natura