TOT PLEGAT; PAS MIGRATORI, CEL I REPRODUCCIÓ AL CARRAIXET.

6 d’abril de 2016.


Comença el mes d'abril i tot està ple de vida, es nota molt el pas prenupcial al barranc del Carraixet i a la platja de Port Saplaya. A la vora de la mar fugint dels gossos i dels corredors es pot vorer un Corriol gros (Charadrius hiaticula) acompanyat de 7 Territ tres-dits (Calidris alba) i una parella de Corriol camanegre (Charadrius alexandrinus) que tornaran intentar reproduir-se, hauran de covar i que no els xafen els ous, si tenen sort i arriben a eixir els pollets hauran d'amagar-se de gossos, gats i gavines, segur que serà una tasca impossible per això aquesta espècie està en greu perill a les nostres platges.

Corriol camanegre (Charadrius alexandrinus)


Ja dins del llit del barranc es veu Busquereta de casquet (Sylvia atricapilla), Busquereta de garriga (Sylvia cantillans), Busquereta vulgar (Sylvia communis), Mosquiter comú (Phylloscopus collybita) i Mosquiter de passa (Phylloscopus trochilus) tots ells ocells que els podem veure açí als passos migratoris.


Dins del canyar es poden sentir per tot arreu els cants de cel de 13 Rossinyol bord (Cettia cetti) en els 80.850 m² prospectats he detectat el cant de 14 exemplars el que ens dóna que cada mascle utilitza 5.775 m² de canyar. També vaig sentir 2 Xitxarra bigotuda (Acrocephalus melanopogon).

Territ tres-dits (Calidris alba)



De les espècies que ja cuidaven els seus pollets vaig veure Collverd (Anas platyrhynchos) una femella amb 12 aneguets, de Fotja (Fulica atra) trobí 3 parelles construint el niu, una femella amb 7 pollets i dues femelles més covant. Un Gall de canyar (Porphyrio porphyrio) donava a menjar a dos pollets. Dels ocells menys habituals assenyalar la presencia d'una Bequeruda (Gallinago gallinago), 2 Gavina capnegra (Larus melanocephalus), 9 Picaport (Plegadis falcinellus) i 1 Rascló (Rallus aquaticus).




Fotja (Fulica atra)


Textos i fotos de Rafa Muñoz.