BARRANC DEL CARRAIXET EN PRIMAVERA

25/03/2016

Fotja (Fulica atra)


L'espècie més abundant era la Polla d'aigua (Gallinula chloropus), vaig contar 76 exemplars i ja es dedicaven a fer baralles territorials, la seguia el Collverd (Anas platyrhynchos) amb 57 exemplars, aquests ja estaven més avançats en la reproducció i ja es veien dues femelles amb 12 i 4 aneguets respectivament.


Mascl collverd (Anas platyrhynchos) i fotja (Fulica atra)


Hi havia 25 galls de Gall de canyar (Porphyrio porphyrio) d'ells hi havia una parella amb dos pollets, de les 23 fotges (Fulica atra) tres estaven incubant al niu mentre els mascles defensaven el territori expulsant, entre d'altres, a un gall de canyar que doblava en grandària a la fotja agressora. Se sentien molt bé els cants dels Rossinyol bord (Cettia cetti) amb 21 exemplars cantant des de dins del canyar.

Sivert (Netta rufina).


Encara molt Mosquiter comú (Phylloscopus collybita) amb 12 exemplars, la majoria en els xops a la vora del barranc, prop de l'autovia i també molta Gavina vulgar (Larus ridibundus) amb 18 exemplars. Per finalitzar assenyalar la presencia d'un mascle de Sivert (Netta rufina). 


Garseta blanca (Egretta garzetta)

Gavina corsa (Larus audouinii)

Corba marina grossa (Phalacrocorax carbo)

Textos i fotos de Rafa Muñoz 2016.