EN MARÇ PRIMERS POLLETS AL CARRAIXET


13/03/2018

Femella de Collverd (Anas platyrhynchos) amb els seus pollets.

Amb l'arribada del mes de març comencen a néixer els primers pollets al barranc del Carraixet, en un recorregut per la vora del barranc de la desembocadura fins al pont d'Alboraia pel camí de les Vinyes (CV-311) vaig trobar una primerenca femella de Collverd (Anas platyrhynchos) acompanyada d'onze pollets ben menudius. Una altra estava covant al niu i pràcticament sols es podien vorer mascles, ja que la majoria de les femelles estarien amagades xitades als nius, en total vaig comptar 26 adults.

Gall de canyar (Porphyrio porphyrio) covant

Un Gall de canyar (Porphyrio porphyrio) també estava covant, vaig observar un total de 8 exemplars. Teníem bons nombres de Fotja (Fulica atra) amb 46 exemplars i de Polla d'aigua (Gallinula chloropus) amb 74 individus. Tres parelles de Cabuçonet (Tachybaptus ruficollis) es repartien a lo llarg del tram d'aigües obertes, ben prompte hauran de nodrir als seus fillets.

Oroval (Ardeola ralloides)

Vaig alegrar-me en tornar a vorer dues exemplars d’Oroval (Ardeola ralloides) que feia unes jornades que no trobava al barranc. També han tornat del viatge migratori les estimades oronetes (Hirundo rustica) que volen incansables empomant mosquits en vol.

Territ tres-dits (Calidris alba)

Un Corriolet (Charadrius dubius) descansava del seu viatge migratori al llit del barranc i a la platja de Port Saplatja ho feien 26 Territ tres-dits (Calidris alba), 12 Corba marina grossa (Phalacrocorax carbo) encara aguaitaven una millora del temps per anar al nord d'Europa. Altra espècie que es resisteix a marxar és el Mosquiter comú (Phylloscopus collybita), vaig vorer 4.

Barranc del Carraixet

Text i fotos de Rafa Muñoz 2018.