SOLTA DE TORTUGUES BABAUES A SUECA.

El dia 12 de setembre es van soltar les tortugues en la platja de Les Palmeres, Sueca.



Recordem que la posta de 88 ous va ser la nit del 2 al 3 de juliol. Es van covar 17 ous a l'Oceanogràfic i 71 al niu de La Punta on es va muntar el Campament Tortuga 2016 per garantir la seua seguretat. En total van nàixer 47 tortuguetes però només van sobreviure 45. L'eclosió a l'Oceanogràfic va tardar 50 dies, van nàixer el 17 d'Agost, a la platja tardaren 65 dies i van eixir els dies 5 i 7 de setembre.



Es van amollar 29 tortuguetes i 16 quedaran un any a l'Oceanogràfic per tal d'aconseguir que amb l'augment de mida i pes puguen tindre més possibilitats de sobreviure. També es va amollar una tortuga jove que va caure en les xarxes d'un pesquer i recuperada gràcies al projecte ARCA del Mar de la Generalitat Valenciana.






Les babaues arriben a la maduresa sexual als 20-30 anys, per tant haurem d'esperar al 2036-2046 per a comprovar si han tingut sort i tornen a les nostres platges a fer noves postes. Molt bona sort amigues!





Si vols conéixer on estan ara mateix algunes de les tortugues babaues marcades amb emissors via satèl·lit punxa a l'enllaç:


VIDEOS




Crònica, fotos i vídeos de Rafa Muñoz 2016.