UN PASSEIG PER LA CALDERONA


5 de novembre de 2019

el Marge, Serra


Hui volia tornar a un lloc molt especial perquè les meues primeres eixides a la muntanya les vaig fer allí i feia més de 40 anys que no havia tornat. He aparcat prop de la Cartoixa de Portaceli i he caminat fins a la font del Marge, volia vorer les aus d’eixa zona.

Àguila calçada (Aquila pennata)


Només baixar del cotxe una Àguila calçada (Aquila pennata) planejava assetjada per un Xoriguer (Falco tinnunculus). Uns metres més avant eixa o una altra ha picat sobre un Colom roquer (Columba livia livia) però ha fallat l'atac.

Corb (Corvus corax)


Se sentia un Corb (Corvus corax) i els crits d'alarma d'un Gaig (Garrulus glandarius). Aquest paratge té prou aigua i és fresc, això afavoreix una forta presència d'aus que s'alimenten dels abundants fruits de la tardor.

Pit-roig (Erithacus rubecula)


He vist Primavera (Periparus ater), Cua-roja fumada (Phoenicurus ochruros), Busquereta capnegra (Sylvia melanocephala), molta Busquereta de casquet (Sylvia atricapilla), Ferrerolet (Cyanistes caeruleus), Merla (Turdus merula), Senyoreta (Aegithalos caudatus), Todó (Columba palumbus), molt Pit-roig (Erithacus rubecula), Pinsà (Fringilla coelebs) i Gafarró (Serinus serinus).

Busquereta capnegra (Sylvia melanocephala)


Esparver (Accipiter nisus)


Per damunt volava una femella d’Esparver (Accipiter nisus) i un grup de 6 exemplars de Lluer (Spinus spinus) baixaren a veure, enguany sembla que tindrem un hivern amb una presència massiva d’aquesta espècie. 

Bruna boscana (Pararge aegeria)




També he trobat una papallona, una Bruna boscana (Pararge aegeria).

Cartoixa de Portaceli


Text i fotos © Rafa Muñoz 2019.