AUS DE LA DEVESA DEL SALER

 

Territ variant (Calidris alpina)

27 d’octubre de 2020

 

Estany del Pujol

Aquesta jornada torni a l’Albufera i a la Devesa del Saler i vaig comprovar que encara continua una bona mostra d’aus limícoles per les bores de l’estany del Pujol. Vaig vorer uns 120 exemplars de Territ variant (Calidris alpina), 5 de Territ menut (Calidris minuta), 13 Corriol gros (Charadrius hiaticula) a més de 25 ex. de Picarot (Tringa nebularia). A l’aigua hi havia 3 Cabussó coll-negre (Podiceps nigricollis) i Cabrellot (Podiceps cristatus).


Territ menut (Calidris minuta) i darrere un Corriol gros (Charadrius hiaticula)


En la desembocadura de la Gola augmentà la varietat d’espècies amb una Garsa de mar (Haematopus ostralegus), un Fusell de mar (Pluvialis squatarola), Territ tres-dits (Calidris alba) i un Remena-rocs (Arenaria interpres). A més de les espècies habituals sols restaria assenyalar la presència de 3 ex. de Gavina capblanca (Larus genei) i Xatrac bec-llarg (Thalasseus sandvicensis).


Remena-rocs (Arenaria interpres).

Després al Racó de l’Olla, assenyalar que hi havia un gran estol de 524 exemplars de Camallonga (Himantopus himantopus), 9 ex. de Tètol cuanegre (Limosa limosa), 5 ex. d’Alena (Recurvirostra avosetta) i una Xerlovita (Tringa ochropus).


524 exemplars de Camallonga (Himantopus himantopus)

Encara queden exemplars en pas migratori d’Oroneta (Hirundo rustica) i ja han arribat a passar l’hivern els roquers (Ptyonoprogne rupestris).


Xerlovita (Tringa ochropus)

 De la resta d’animals habituals al Racó de l’Olla sols cal ressaltar la presència de 20 ex. d’Ànec blanc (Tadorna tadorna) i unes teranyines custodiades per tres grans aranyes de l’espècie Araneus diadematus.

Corriol gros (Charadrius hiaticula)

Cabussó coll-negre (Podiceps nigricollis)

 

Text i fotos de Rafa Muñoz


Ànec blanc (Tadorna tadorna)

El Racó de l'Olla

Araneus diadematus

Territ variant (Calidris alpina)