AUS RAPINYAIRES A LA MARJAL DELS MOROS


29 d’octubre de 2019

Àguila calçada (Aquila pennata)


Han canviat l’hora, els dies s’acurten però els mosquits encara són els amos de la marjal i tenen bona fam. Un recorregut per la marjal implica tapar-se i encara fa calor per el que a les 11 del matí amb la llum forta i la temperatura val més tornar-se a casa.

Aguilot comú  (Buteo buteo)


Però les primeres hores del matí són molt entretingudes si camines amb cura per no fer soroll i intentes descobrir el màxim nombre d’ocells de la marjal. El passeig d’avui és per la franja interior de la marjal i aquest terreny obert està ple de conills (Oryctolagus cuniculus) i això l’aprofiten els predadors.

Vaig vores tres exemplars d’Àguila calçada (Aquila pennata), un Arpellot de marjal (Circus aeruginosus), un Aguilot comú  (Buteo buteo) i un Esparver (Accipiter nisus).

Gall de canyar (Porphyrio porphyrio)


Amb poca aigua hi ha pocs ànecs, sols vaig vorer una parella d’Ascle (Mareca strepera) i un grapat de fotges (Fulica atra) a més de Gall de canyar (Porphyrio porphyrio), Garseta blanca (Egretta garzetta), Agró blanc (Ardea alba), Esplugabous (Bubulcus ibis) i Agró blau (Ardea cinerea).

Tieta (Anthus pratensis)


D’entre el fum de pardals destacaré que vaig sentir un Picot (Picus sharpei) i Teixidor (Remiz pendulinus). Pel cel passaven grans estols de varios milers d’Estornell (Sturnus vulgaris). Altres troballes del matí van ser Puput (Upupa epops), Botxi meridional (Lanius meridionalis meridionalis), Tieta (Anthus pratensis), Totestiu (Parus major), Rossinyol bord (Cettia cetti), Trist (Cisticola juncidis), Busquereta capnegra (Sylvia melanocephala), Estornell (Sturnus vulgaris), Garsa (Pica pica), Teuladí (Passer domesticus balearoibericus), Cueta blanca (Motacilla alba), Blauet (Alcedo atthis), Mosquiter comú (Phylloscopus collybita), Todó (Columba palumbus), Pit-roig (Erithacus rubecula), Pinsà (Fringilla coelebs) i Cagamànecs (Saxicola rubicola).

Blanqueta de la col (Artogeia rapae)


Per finalitzar dir-vos que les papallones que vaig trobar foren un fum de Blanqueta de la col (Artogeia rapae) i sols una Migradora dels cards (Vanessa cardui).

Migradora dels cards (Vanessa cardui)


Text i Fotos de © Rafa Muñoz

Totes les fotos fetes el 29 d’octubre a la marjal dels Moros.