UN TRIO DE XATRAC ELEGANT A SAGUNT


5 de juny de 2019

3 Xatrac elegant (Thalasseus elegans) al mig molts xatracs bec-llarg (Thalasseus sandvicensis).


A la marjal dels Moros eixe matí hi havia tres xatracs elegants (Thalasseus elegans) al mig de la colònia de cria de Xatrac bec-llarg (Thalasseus sandvicensis)

Parella de Xatrac elegant


Segons el magnífic article sobre els elegants de J. Ignacio Dies, Miguel Chardí i Ana Abad a la revista British Birds 112, de febrer de 2019 també l'any 2018 es van reproduir al Racó de l'Olla un trio de Xatrac elegant format pel mascle #1 i per dues femelles, #2 i #6. 

Busquerot (Acrocephalus arundinaceus)




Analitzant les fotos de l'article que identifiquen tots els elegants de l’Albufera de València crec que enguany a la marjal dels Moros també tenim aquest mateix trio del 2018 intentant reproduir-se.

Charranes elegantes, propuesta...


Baralla de xatracs comuns (Sterna hirundo)


La majoria de Xatrac bec-llarg (Thalasseus sandvicensis) que tenim a la llacuna dels xatracs a la marjal ja tenen pollets, els que no pareixen que vagen a criar són els xatracs comuns (Sterna hirundo), han fet copules, els mascles han donat becades a les femelles, s'han barallat entre ells, fins i tot han intentat xitar-se al niu però crec que la manca d'espai per l'alt nivell de l'aigua i la competencia per ell amb espècies més grans i agresives no els permet reproduir-se.

Curroc (Gelochelidon nilotica)


Una de les novetats del dia la van donar quatre exemplars de Curroc (Gelochelidon nilotica) que descansaven en una de les illes de la llacuna dels xatracs, dos mascles d’Ànec capblanc (Oxyura leucocephala) i un Cabrellot (Podiceps cristatus).

Camallonga (Himantopus himantopus)


Ànec capblanc (Oxyura leucocephala)


Els pollets de Gavina vulgar (Chroicocephalus ridibundus) cada dia estan més grans i ja comencen a mudar el plomatge de pollet per la ploma de vol. Encara queda alguna Gavina capnegra (Larus melanocephalus) però ja no vaig tornar a vorer més pollets.

Sympetrum fonscolombii 


Entre els invertebrats d’eixe matí vaig vorer molts parotets, la majoria eren Sympetrum fonscolombii però també hi havia ischnura elegants. Les papallones que vaig poder identificar van ser Bruna boscana (Pararge aegeria) i Safranera Pàl·lida (Colias alfacariensis). Gràcies a Antonio Spanish per la identificació de l'aranya Menemerus semilibatus.

Safranera Pàl·lida (Colias alfacariensis)

Text i fotos de Rafa Muñoz

Blanca (Pica pica)


Menemerus semilibatus